SIG ENTER TRAINING, furnizor de formare in domeniul medierii autorizat de Consiliul de Mediere, organizeaza in toata tara cursuri de formare initiala mediator.
Taxa de participare la curs este de 3500 de Ron.
Despre cursul de formare a mediatorilor SIG ENTER TRAINING Coordonator formare: Dr. Zeno Sustac, fondatorului primului site privat despre mediere din Romania, www.medierea.ro. Formatorii SIG ENTER TRAINING cred in excelenta, respectand cele mai inalte standarde in domeniul formarii. Cu peste 10.000 de ore de formare si o experienta in mediere de noua ani, echipa SIG ENTER TRAINING, dinamica si mereu conectata la nevoile cursantilor, va impartasi din experienta si expertiza sa, in fiecare moment al cursului de formare initiala in domeniul medierii. Toti formatorii nostri sunt si practicieni ai domeniului medierii avand la activ un numar considerabil de medieri efectuate cu succes.

Structura curs
-14 zile consecutive -80 de ore de formare - intre 5 si 6 ore de desfasurare efectiva pe zi
Orar curs: Luni—Vineri: 14.00-20.00 Sambata si Duminica: 09.00-14.00
Nota: Prezenta la cursul de formare este obligatorie, pe intreaga perioada de desfasurare! Deoarece, credem in noi si in cei pe care ii formam!Cursul se adreseaza intelectualilor cu o vechime de minim 3 ani in munca, indiferent de tipul studiilor superioare absolvite. Profesia de mediator NU este o profesie juridica! Cursul se adreseaza persoanelor echilibrate, neconflictuale, dornice sa investeasca in dezvoltarea personala si/sau construirea unei noi cariere. Echipa SIG ENTER TRAINING ofera consultanta gratuita in domeniul medierii tuturor absolventilor cursurilor sale de formare de mediator, ajutandu-i sa faca cu incredere primii pasi in domeniul medierii.

Materia:
1. Teoria şi analiza conflictelor:- durată: 16 ore; - obiectiv: la finalul cursului participanţii sunt capabili să identifice aspectele generale şi particulare ale conflictului şi să recunoască diferitele modalităţi de intervenţie; - subiecte care trebuie minimal incluse: a) definire, tipuri şi răspunsuri în conflict; b) elemente de dinamică a conflictelor; c) elemente de analiza conflictelor. 2. Rezolvarea alternativă a disputelor: - durată: 8 ore; - obiectiv: la finalul cursului, participanţii au înţeles particularităţile rezolvării unei dispute bazate pe interese şi pot face diferenţa dintre mediere şi alte metode de rezolvare a disputelor; - subiecte care vor fi studiate: a) continuumul rezolvării disputelor; b) metode de rezolvare alternativă a disputelor (prezentare, comparaţii, rolul celei de-a treia părţi, diferenţa dintre mediere şi alte forme de intervenţie, rezolvarea bazată pe interese). 3. Mediere: - durată: 48 de ore. 3.1. Teoria şi practica medierii: - obiectiv: la finalul cursului participanţii au dobândit cunoştinţe privind cadrul conceptual necesar înţelegerii şi aplicării medierii şi şi-au dezvoltat abilităţi de analiză de oportunitate privind utilizarea acestei metode pentru rezolvarea unei dispute; - subiecte care trebuie minimal incluse: a) definirea medierii; b) principiile medierii; c) rolul mediatorului; d) drepturile părţilor; e) avantajele/dezavantajele medierii; f) stiluri, tipuri de mediere şi tipuri de mediatori. 3.2. Procesul de mediere: - obiectiv: la finalul cursului participanţii au dobândit cunoştinţele necesare privind procesul de mediere şi şi-au dezvoltat abilităţi pentru a pregăti şi a conduce şedinţa de mediere; 3.3 Etica mediatorului: - obiectiv: la finalul cursului participanţii cunosc principiile etice pentru a decide în cunoştinţă de cauză cu privire la procesul de mediere şi au abilităţi pentru a-şi menţine poziţia de neutralitate şi imparţialitate ca mediatori; - subiecte care trebuie minimal incluse: a) imparţialitate, neutralitate, evitarea conflictului de interese; b) autodeterminarea părţilor; c) confidenţialitatea; d) coduri de conduită; e) prevederi legale privind respectarea eticii. 4. Organizarea activităţii mediatorilor: - durată: 8 ore; - obiectiv: la finalul sesiunii participanţii cunosc modul de organizare a activităţii de mediator şi au abilităţi de redactare şi gestionare a documentelor cerute de Lege referitor la activitatea mediatorului; - subiecte ce trebuie minimal incluse: a) Legea nr. 192/2006 şi atribuţiile Consiliului de mediere; b) redactarea de acorduri/contracte conform cerinţelor Legii nr. 192/2006; c) gestionarea documentelor referitoare la cauzele în care a mediat; d) confidenţialitatea conform prevederilor legale care vizează activitatea mediatorului; e) răspunderea profesională şi forme de protecţie.

Suportul de curs:
Cursantilor SIG ENTER TRAINING le sunt oferite in pachetul de curs, manualul de mediere, caietul de exercitii al viitorului mediator, slide-urile de curs, formularistica necesara inceperii activitatii
Inscriere la curs:
Inscrierea la curs se va realiza in urma trimiterii unui e-mail la adresa: zen_san55@yahoo.com cu formular de inscriere . Dupa primirea confirmarii transmiterii formularului, veti fi contactati de echipa noastra in vederea finalizarii inscrierii si confirmarii disponibilitatii locului la curs.
Detalii suplimentare se pot obtine la numerele de telefon 0754321321 (Zeno Sustac-Coordonator Sustac International Group).logomro Înapoi sus logomro